Zaupajte namDIAGNOSTIKA IN AVTOELEKTRIKA

Se vam je na armaturni plošči prižgala opozorilna lučka?

Nudimo vam avto diagnostiko za vsa vozila. Z uporabo najsodobnejših naprav za ugotavljanje elektronskih napak lahko hitro in kakovostno odkrijemo težavo in že smo pripravljeni na popravilo.

Avtoservis MarkovičAVTO DIAGNOSTIKA

Med vožnjo naenkrat na armaturni plošči avtomobila zasveti opozorilna lučka? Pri novejših avtomobilih večino delovanja mehanskih sklopov nadzira avtoelektronika, zato se ob določenih nepravilnostih pojavijo opozorilne lučke. Eden izmed delov avtomobilske tehnike, ki pogosto povzroča težave, je avtoelektrika (kompleksna ureditev žic, računalnikov in senzorjev). Napake največkrat povzroča nepravilna komunikacija med različnimi elektronskimi sistemi, zaradi česar prihaja do nepravilnosti v delovanju ali popolne odpovedi posameznih sistemov. Z uporabo sodobnih diagnostičnih sistemov je mogoče identificirali in hitro odpravili napake, povezane z elektriko ali elektroniko vozila.
 • Originalni tester za vozila Opel in Chevrolet
 • Neoriginalni tester za vsa ostala vozila
 • Pregled kode napak
 • Odprava vseh napak po dogovoru

Avtoservis MarkovičMENJAVA ALI POPRAVILO ALTERNATORJA IN ZAGANJAČA

Električna avtomobilska naprava ali alternator proizvaja izmenični električni tok med delovanjem motorja. Vsi porabniki v avtomobilu za svoje delovanje potrebujejo enosmerni tok, zato avto potrebuje poseben usmerjevalnik oziroma alternator, ki pretvori izmenični tok v enosmernega. Vsak avtomobil ima nameščen zaganjalnik in alternator, ki skrbita za delovanje motorja. Zaganjalnik prek krmilja požene motor, usmerjevalnik pa napaja vse električne porabnike v avtu med delovanjem motorja. Odvečno električno energijo usmerjevalnik shranjuje v akumulator. Najbolj očiten znak okvare usmerjevalnika je, da se akumulator med vožnjo ne polni. Po izpraznitvi akumulatorja, se pri ponovnem polnjenju akumulator ne napolni do konca, kar lahko hitro povzroči ponovno izpraznitev. To je samo eden izmed kazalcev okvare alternatorja.
 • Popravilo alternatorja ali vgradnja novega
 • Popravilo zaganjača ali vgradnja novega
 • Pregled polnjenja alternatorja
 • Pregled akumulatorja in/ali menjava z novim

Avtoservis MarkovičMENJAVA AKUMULATORJA

Akumulatorji v sodobnih avtomobilih ne skrbijo le za zaganjanje motorja, ampak elektrika iz njihovih celic napaja tudi avtomobilske računalnike in množico kontrolnih enot. Če k temu dodate še sistem start-stop, zahteven infozabavni sistem, močan zvočni sistem, električna stekla in ogrevane sedeže ter še vrsto drugih elementov za varnost in razvedrilo, se lahko hitro zgodi, da bo v akumulatorju ostalo malo elektrike ali pa se bo povsem izpraznil. Pred menjavo akumulatorja se je potrebno prepričati, da pravilno deluje polnilni sistem (alternator), v nasprotnem primeru menjava akumulatorja ne bo rešila izvorne težave. Zelo veliko akumulatorjev ima vgrajene tudi različne indikatorje, ki ponazarjajo na to, da je potrebno akumulator zamenjati.
 • Menjava akumulatorja s 3 letno garancijo
 • Polnjenje akumulatorja
 • Test akumulatorja

MNENJA
STRANK

5
Zelo kvalitetno delo in korekten odnos do strank. Čestitam in priporočam.
Vinko M.
5
Super avtoservis. Gospod mehanik je avto vzel kar isti dan, kot sem ga pripeljal tja in ga popravil že naslednji dan. Priporočam.
Žiga B.
5
30.8 menjane sprednji diski in ploščice ter menjava olja in filtrov. G. Bojan je naredil vse kot sva se dogovorila. Zadovoljen, se ponovno oglasim!
Peter N.
5
Hitro ugotovljena napaka, popravljeno kot smo se dogovorili. Plačal sem lahko z Diners kartico na obroke... zelo zadovoljen, se vrnem
Jakob P.
5
Na avtomobilu narejeno vse kot smo se dogovorili. G. Bojan mož besede
Janez G.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE